Sākums Ķirbji Šķirnes

Riekstu ķirbji

Riekstu ķirbju grupai pieskaita ķirbjus ar blīvu, stingru, kraukšķīgu mīkstumu. (Tā saucamos graužamos ķirbjus).

Ķirbju mīkstums ir salds. Tas var būt graudains, kā arī blīvs. Garša atgādina riekstu kodolu garšu, dažiem ķirbjiem tā vairāk līdzinās burkānu konsistencei.

Šādi ķirbji labi garšo svaigi, nelielās formas ļauj tos izmantot cepšanai, pildīšanai. Ķirbja sula ir piesātināta, salda.

Tonda padana

Tonda padana

Svars 3 - 10 kg.

Labi uzglabājās.

Saldi, kraukšķīgi, ar tikko lobītu riekstu kodolu garšu.

Lieto svaigu, cepšanai un sulas ieguvei.

Austrālijas riekstu

Austrālijas riekstu

Svars 3 - 10 kg.

Labi uzglabājās.

Saldi, kraukšķīgi, ar tikko lobītu riekstu kodolu garšu.

Lieto svaigu, cepšanai un sulas ieguvei.

Hersonas riekstu

Hersonas riekstu

Svars 3 - 10 kg.

Labi uzglabājās.

Saldi, kraukšķīgi, ar tikko lobītu riekstu kodolu garšu.

Lieto svaigu, cepšanai un sulas ieguvei.

Queensland Blue

Queensland Blue

Kvīnslendas zilais ķirbis

Mīkstums blīvs, koši dzeltens, bez sulas, salds

Svars: līdz 7 kg

Austrālijas sviesta

Austrālijas sviesta

Rozā podiņš, var audzēt uzsietu Mīkstums koši oranžs, ļoti biezs, blīvs un salds

Svars: 3 – 4 kg

Publikācijas

Apaļi, ovāli, iegareni, ar cepuri galvā pie akmeņu krāvuma zālienā gozējas pussimts dažādu šķirņu ķirbju. Arī krāsu toņi visdažādākie – dzelteni, gaišāki un tumšāki zaļi, oranži, sarkanīgi. Mūsu ciemošanās reizē Dundagas Amaļos saimniece Edīte Seipule bija paspējusi novākt apmēram pusi no šīs vasaras audzējuma.

Read more...

Sākums Ķirbji Šķirnes

Powered by Joomla!. Designed by: Joomla 1.5 Template, dba. Valid XHTML and CSS.