Sulu - Sal��tu ��irbji
Sulu var izspiest no jebkura ķirbja. Sulu salātu ķirbju grupā ir ķirbji, kuri ieguvuši savu nosaukumu gadu desmitiem ilgā tautas atlases procesā ar tautā dotiem nosaukumiem, atlasot un liekot līdzības ar ķirbju izskatu.
Ar laiku šai ķirbju grupai pievienojušies no dažādām valstīm un kontinentiem nākušas šķirnes.
Ķirbji vairāk izmantojami salātiem, to konsistence ir sulīga, garša salda. Ķirbi iespējams žāvēt sukādēs, pievienot dažādiem ēdieniem, maizes cepšanā utt.
![]() |
Donka polka |
![]() |
Mandeļu helovīna |
![]() |
Persiku |
![]() |
Kailsēklu ķirbis Olga |
![]() |
Kailsēklu ķirbis - Baby bearĶirbju sēklu mīļotājiem ļoti noderīgs šķitīs kailsēklu jeb eļļas ķirbis. Tos Latvijā audzē jau no ļoti seniem laikiem. Pašus ķirbjus vairāk ieteicams uzturā lietot svaigus. To sēklas ir daudz vērtīgākas par citu ķirbju sēklām – tās satur vairāk kā 50 % ķirbju eļļu, kura iz neaizvietojams līdzeklis pret onkoloģiskām slimībām. Šo ķirbju sēklas ir bez čaumalām un tāpēc tās ir ļoti ērti lietot ēšanai, kā arī kā piedevas dažādiem ēdieniem. |
MaizesSvars - 20 kg un vairāk Lietošanai - salātiem, sulām, pārstrādei |
|
SviestaSvars līdz 15 kg Lietošanai sulām, salātiem, pārstrādei |
|
![]() |
Sarkanais rožuMīkstums piesātināti oranžs, stingrs, salds Svars: 3 – 5 kg |
![]() |
KroškaMīkstums intensīvi dzeltens, salds, kraukšķīgs Lieliski cepšanai, dažādu ēdienu gatavošanai Svars: 2 – 4 kg |
![]() |
Moldāvu amazoneMīkstums ļoti blīvs, oranžs, graudains un salds Svars: 3 – 5 kg |
Publikācijas
Lai arī manā kolekcijā ir vairāk nekā 100 dažādu tomātu šķirņu, katru gadu no sarkanajiem tomātiem stādu visvairāk iepatikušās. Lielaugļu tomātus, kas paredzēti sviestmaizēm: ‘Lotringas skaistuli’, ‘Delišes’, ‘Austrālijas tomātkoku’, sarkano un ‘Minajeva gigantu’, ‘Mašeņku’, ‘Galma tomātu’. |
Lasīt tālāk... |
Powered by Joomla!. Designed by: Joomla 1.5 Template, dba. Valid XHTML and CSS.