Sākums Ķirbji Šķirnes

Sulu - Salātu ķirbji

Sulu var izspiest no jebkura ķirbja. Sulu salātu ķirbju grupā ir ķirbji, kuri ieguvuši savu nosaukumu gadu desmitiem ilgā tautas atlases procesā ar tautā dotiem nosaukumiem, atlasot un liekot līdzības ar ķirbju izskatu.

Ar laiku šai ķirbju grupai pievienojušies no dažādām valstīm un kontinentiem nākušas šķirnes.

Ķirbji vairāk izmantojami salātiem, to konsistence ir sulīga, garša salda. Ķirbi iespējams žāvēt sukādēs, pievienot dažādiem ēdieniem, maizes cepšanā utt.

Donka polka

Donka polka

Mandeļu helovīna

Mandeļu helovīna

Persiku

Persiku

Kailsēklu ķirbis Olga

Kailsēklu ķirbis Olga

Kailsēklu ķirbis - Baby bear

Kailsēklu ķirbis - Baby bear

Ķirbju sēklu mīļotājiem ļoti noderīgs šķitīs kailsēklu jeb eļļas ķirbis. Tos Latvijā audzē jau no ļoti seniem laikiem. Pašus ķirbjus vairāk ieteicams uzturā lietot svaigus. To sēklas ir daudz vērtīgākas par citu ķirbju sēklām – tās satur vairāk kā 50 % ķirbju eļļu, kura iz neaizvietojams līdzeklis pret onkoloģiskām slimībām. Šo ķirbju sēklas ir bez čaumalām un tāpēc tās ir ļoti ērti lietot ēšanai, kā arī kā piedevas dažādiem ēdieniem.


Maizes

Svars - 20 kg un vairāk

Lietošanai - salātiem, sulām, pārstrādei 

Sviesta

Svars līdz 15 kg

Lietošanai sulām, salātiem, pārstrādei 

Sarkanais rožu

Sarkanais rožu

Mīkstums piesātināti oranžs, stingrs, salds

Svars: 3 – 5 kg

Kroška

Kroška

Mīkstums intensīvi dzeltens, salds, kraukšķīgs

Lieliski cepšanai, dažādu ēdienu gatavošanai

Svars: 2 – 4 kg
 

Moldāvu amazone

Moldāvu amazone

Mīkstums ļoti blīvs, oranžs, graudains un salds

Svars: 3 – 5 kg

Publikācijas

Jo ciešāks auga kontakts ar cilvēku, jo vairāk tas izstaro enerģiju, dod spēku.
Dārzkopības entuziastu kluba Dundagas nodaļas vadītājai Edītei Seipulei ir īpašas attiecības ar augiem un savs skatījums uz šo dzīvās dabas daļu.

Lasīt tālāk...

Sākums Ķirbji Šķirnes

Powered by Joomla!. Designed by: Joomla 1.5 Template, dba. Valid XHTML and CSS.